Ten Hag woest op arbitrage: 'Dit is echt waanzin'

Trainer Erik ten Hag van FC Utrecht had na afloop van het duel met NEC (1-0 nederlaag) weinig goede woorden over voor arbiter Pol van Boekel, die de Nijmegenaren na een klein uur spelen een penalty toekende en daarmee de nederlaag inleidde.

In de 56e minuut ging Navarone Foor neer in het Utrechtse strafschopgebied, nadat hij werd geraakt door Yassin Ayoub. 'Die strafschop was onterecht', zei de coach van de Domstedelingen in gesprek met FOX Sports. 'Als dit er één was, horen wij er een stuk of vijf per wedstrijd te krijgen. Dit is echt waanzin.'

Ook boosdoener Ayoub was er niet van overtuigd dat Van Boekel het bij het rechte eind had. 'Hij valt wel heel mooi', reageerde de middenvelder. 'Ik wilde hem voor me houden en hij maakte een kapbeweging. Ik raakte hem licht en hij gaat vervolgens mooi neer. Maar goed, hij is gegeven en dat kun je niet terugdraaien.'

Foor, het slachtoffer van de tik van Ayoub, was ervan overtuigd dat de strafschop terecht was. 'Ik werd geraakt, dus ging meteen liggen', gaf hij aan. 'Ik werd weldegelijk geraakt en dan moet je slim zijn en er gebruik van maken. Dat heb ik gedaan. Als het ons drie punten oplevert, doe ik dat graag.'

Beslissend moment
Ten Hag had zijn ploeg in de rust voor een dergelijk scenario gewaarschuwd. 'Dit was een typische 0-0-wedstrijd, beide ploegen gingen vrij gelijk op. Als trainer voel je aan dat een duel dan door één moment wordt beslist. Dat heb ik de groep verteld en dat gebeurde helaas ook.'

'Wedstrijden als deze kun je wel eens verliezen, absoluut', vervolgde hij zijn verhaal. 'Alleen verliezen wij ze veel te vaak. En dan vandaag ook nog eens door zo'n moment. Natuurlijk moeten we in eerste instantie zelf in de spiegel kijken, maar een stukje verder kijken dan dat is vandaag ook op zijn plaats.'