Ten Hag wil spelersgroep FC Utrecht nog wat inkrimpen

Reacties

Erik ten Hag is tevreden met de huidige selectie van FC Utrecht. De hoofdtrainer en technisch manager van de Domstedelingen zou de spelersgroep echter nog graag wat inkrimpen.

Ten Hag wil spelersgroep FC Utrecht nog wat inkrimpen

'Er zit concurrentie in de selectie. De spelers moeten elkaar prikkelen. Uitdagen ook', aldus Ten Hag tegenover Voetbal International. In zijn groep zijn alle posities dubbel en sommige zelfs driedubbel bezet. Ten Hag weet: concurrentie houdt spelers scherp, maar die moeten wel uitzicht hebben op speeltijd, om opborrelende frustraties te voorkomen. Daarom wil hij de selectie verkleinen. 'We hebben een groep van 27 à 28 spelers, dat is te veel. Ik wil achttien tot negentien veldspelers, drie keepers en daarachter drie tot vier talenten.'

Vooral op het middenveld is het dringen en daarom komen Mark Diemers, Fernando Quesada en Adam Sarota in aanmerking voor verhuur. Datzelfde geldt voor spits Leon de Kogel. FC Utrecht gaat met twee spitsen spelen. Daarvoor heeft Ten Hag meerdere opties. Sébastien Haller heeft sowieso een basisplaats. Hij kan een duo vormen met Nacer Barazite, Ruud Boymans of met Rubio Rubin.

Boymans
Boymans is niet op tijd hersteld van zijn enkelblessure voor de competitiestart van FC Utrecht, op zondag 8 augustus uit tegen Feyenoord. De 26-jarige spits liep eind 2014 een scheuring op in de binnenband van zijn rechterenkel en sindsdien verloopt zijn revalidatie erg moeizaam. 'De enkel is eerst conservatief behandeld en toen bleek dat die niet goed genas, is hij na de competitie geopereerd', legt Ten Hag uit. 'Medisch fit is Ruud nog niet, maar zijn herstel verloopt nu wel voorspoedig. Al is de wedstrijd tegen Feyenoord niet haalbaar.'

Ramon Leeuwin hervat deze week de groepstraining en is wel op tijd fit voor de competitiestart. De 27-jarige verdediger herstelt van een chronische achillespeeskwetsuur, waarvan hij al maanden last had en waaraan hij zelfs moest worden geopereerd. De talentvolle linksback Jeff Hardeveld (20) is nog maanden uit de roulatie vanwege een afgescheurde kruisband.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.