Ten Hag: 'Wij moeten ons talent laten zien tegen Ajax'

Reacties

FC Utrecht moet zondagmiddag (12.30 uur) tegen Ajax bewijzen dat De Galgenwaard weer echt een onneembare vesting is geworden. Na de zeven thuisnederlagen van vorig seizoen is de ploeg van trainer Erik ten Hag dit seizoen voorafgaand aan het beladen duel met de Amsterdammers nog ongeslagen.

Ten Hag: 'Wij moeten ons talent laten zien tegen Ajax'

Utrecht ontvangt Ajax in de wetenschap dat de laatste twee thuiswedstrijden tegen FC Twente en Heracles Almelo een 4-2 overwinning opleverden. Ook de huidige koploper van de Eredivisie won de laatste drie jaar niet in de Domstad (3 keer gelijk). 'Wij hebben heel talentvolle spelers en een heel talentvol team. De uitdaging voor de ploeg is om dat te laten zien tegen Ajax, toch de meest succesvolle club van Nederland', zegt Ten Hag op de Utrecht-website.

De ploeg van de 45-jarige oefenmeester heeft zich de hele week op de kraker kunnen voorbereiden, terwijl Ajax donderdagavond nog in de Europa League moest aantreden tegen Molde FK (1-1). Ten Hag hoopt ervan te profiteren. 'Ajax heeft donderdagavond nog gespeeld, we voetballen de zondagse lunchwedstrijd. Al zijn de spelers van Ajax een vol programma gewend, mogelijk zijn ze nog niet helemaal hersteld.'

Stabiele factor
Waar trainer Frank de Boer eerder al aankondigde een volledig fitte selectie te hebben, moet Ten Hag centraal achterin twee vaste krachten missen. Mark van der Maarel is geschorst door zijn rode kaart van vorige week tegen De Graafschap. 'Daardoor is één van je stabiele factoren er dus niet bij', aldus Ten Hag. Het meespelen van Timo Letschert onzeker is door een schouderblessure. Daardoor lonken er opnieuw minuten voor Ramon Leeuwin en Christian Kum.

Leeuwin en Kum waren vorig jaar onder Robby Alflen nog vaste waardes, maar kwamen deze jaargang nog maar mondjesmaat in actie. Ten Hag is echter tevreden over hoe ze zich uit bij De Graafschap (0-1 zege) manifesteerden. 'We hielden daar de nul, dus dat is goed. Ramon en Chris willen zich laten zien voor zichzelf en het team. Dat willen ze wekelijks te doen', aldus de trainer van Utrecht, dat negende staat met 22 punten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.