'Ten Hag neemt na twee basisplaatsen in drie jaar afscheid van overbodige verdediger'

Reacties

Manchester United haalt komende zomer de bezem door de selectie. Vijf spelers, onder wie Phil Jones en Axel Tuanzebe, hoeven naar verluidt niet te rekenen op een nieuw contract.

'Ten Hag neemt na twee basisplaatsen in drie jaar afscheid van overbodige verdediger'
© Pro Shots

Manchester Evening News verwacht dat Jones en Tuanzebe slecht nieuws krijgen. Opvallend is dat niet, want beide verdedigers kwamen al geruime tijd niet in actie voor United. Jones startte vanwege knieproblemen de laatste drie jaar slechts twee keer in de basis. De 31-jarige stopper heeft bovendien het hele seizoen niet getraind. Sinds Jones in februari 2019 zijn contract verlengde, startte hij zestien keer in de basis. Vijf keer werd de verdediger al in de rust gewisseld.

Het laatste optreden van Tuanzebe dateert van twee jaar geleden, toen United de Europa League-finale verloor van Villarreal. Na lang blessureleed verkaste hij afgelopen winter op huurbasis naar Championship-club Stoke City, maar dat werd geen onverdeeld succes. Tuanzebe droeg slechts vijf keer het shirt van The Potters.

Drie jeugdspelers
Ethan Galbraith en doelmannen Ondrej Mastny en Charlie Wellens zijn de andere drie namen die naar alle waarschijnlijkheid spoedig vertrekken uit Manchester. Het drietal keert na een uitleenbeurt aan respectievelijk Salford City, Portadown en Oldham Athletic niet meer terug op trainingscomplex Carrington.

Spelersprofiel

P. Jones


Geboortedatum:
21 februari 1992
Leeftijd:
32
Geboorteplaats:
Preston
Nationaliteit
Engeland
Lengte:
1,80 m
Gewicht:
71 kg
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.