Ten Hag gunt achttienjarig talent eerste basisplaats bij Man United

Reacties

Erik ten Hag geeft Kobbie Mainoo het vertrouwen tegen Everton. Het achttienjarige talent uit de eigen jeugd begint zondag op Goodison Park voor het eerst in de basis van Manchester United.

Ten Hag gunt achttienjarig talent eerste basisplaats bij Man United
Everton
Everton
0 - 3
Manchester United
Manchester United

Mainoo staat te boek als een groot talent, maar kwam dit seizoen nog niet in actie voor United. Dat is mede te wijten aan een enkelblessure, die de middenvelder lange tijd parten speelde. Mainoo droeg een keer eerder het shirt van United in de Premier League. Dat was in februari tijdens de wedstrijd tegen Leicester City. Op bezoek bij Everton vormt Mainoo een koppel met Scott McTominay.

Als je goed genoeg bent, ben je oud genoeg? 'Ja, dat is onze instelling', zei Ten Hag op het clubkanaal van United. 'Mainoo heeft het laten zien in de voorbereiding, maar raakte toen geblesseerd. Hij heeft een lange weg moeten afleggen. We hebben hem goed voorbereid voor deze wedstrijd. De laatste weken heeft hij al een aantal minuten gemaakt en nu is hij klaar om te beginnen.'  

Geen plek voor Amrabat en Van de Beek
Dat betekent dat Sofyan Amrabat opnieuw op de bank begint. De 27-jarige middenvelder speelde deze maand nog geen minuut in de Premier League. Donny van de Beek neemt net als Amrabat plaats in de dug-out. De Nederlander maakte eind september zijn enige Premier League-minuten van het seizoen en zat de laatste drie duels niet in de wedstrijdselectie.

Overigens is Antony er niet bij. De voormalig aanvaller van Ajax kreeg deze week een tik op de training en is niet fit genoeg bevonden.

Opstelling Manchester United: Onana; Dalot, Maguire, Lindelof, Shaw; Mainoo, McTominay; Rashford, Fernandes, Garnacho; Martial.

Spelersprofiel

K. Mainoo


Geboortedatum:
19 april 2005
Leeftijd:
19
Geboorteplaats:
Stockport
Nationaliteit
Engeland
Lengte:
1,75 m
Gewicht:
72 kg
Huidige club:
Manchester United
Huidige club:
Manchester United Under 23
Huidige club:
Manchester United FC Under 19
Huidige club:
Manchester United Under 21
Nationaal team:
Engeland
Nationaal team:
Engeland Onder 21
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.