Ten Hag geniet van rol in titelstrijd: 'Prachtig toch?'

Reacties

FC Utrecht-coach Erik ten Hag is erop gebrand om een goede prestatie neer te zetten in de uitwedstrijd tegen Feyenoord, aanstaande zondag. De trainer uit Haaksbergen verwacht een fraai affiche tussen zijn ploeg, die vierde staat, en de koploper.

Ten Hag geniet van rol in titelstrijd: 'Prachtig toch?'

Ten Hag vertelt op de clubwebsite in aanloop naar het duel dat Utrecht de vierde plek maar wat graag wil behouden. 'En dus moeten we altijd voor de winst gaan, ook in De Kuip. Dat zit in ons systeem. Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar wij voegen de daad ook bij het woord', zegt Ten Hag met vertrouwen in zijn ploeg. 'Dit is een examen. We krijgen de kans ons te meten met de absolute top. En onder heerlijke omstandigheden; de spotlights staan op deze wedstrijd gericht, in De Kuip zal niet één stoeltje meer vrij zijn.'

'Enerzijds heeft dat te maken met het feit dat we spelen tegen Feyenoord. Anderzijds komt het door onze prestaties. Wij gaan absoluut niet met de Olympische gedachte (meedoen is belangrijker dan winnen, red.) naar De Kuip. We zullen ontzettend goed moeten zijn, en dat zullen we tot en met de allerlaatste tel vol moeten houden.' Ten Hag merkt dat de wedstrijd enorm leeft. 'Of Feyenoord in de titelrace gaat struikelen over ons, is een vraag die deze week velen bezighoudt. Prachtig toch?', zegt Ten Hag.

Utrecht, dat met vijf punten voorsprong op Vitesse de vierde plek bezet, treedt zondag om 14.30 uur in De Kuip aan tegen Feyenoord. Voor de Rotterdammers staat de titel op het spel. De voorsprong op achtervolger Ajax, dat SC Heerenveen op bezoek krijgt, bedraagt slechts één punt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.