Ten Hag genadeloos: 'Ze waren er mentaal niet klaar voor'

Erik ten Hag trok zondag een harde conclusie na de 0-2 nederlaag van FC Utrecht tegen PSV. De trainer zag zijn ploeg in het bekertoernooi donderdag in Eindhoven nog met 1-3 winnen, maar in eigen huis ging het mis.

'Ik ben teleurgesteld, maar niet boos. Ik vind dat dit normaal is in het proces waarin we zitten. Het zijn allemaal jonge talenten die dit nog nooit hebben meegemaakt. Ze moeten in de hardheid komen van  twee wedstrijden in de week. Ze waren mentaal niet klaar voor deze wedstrijd', oordeelde Ten Hag.

De oefenmeester had gehoopt dat zijn ploeg verder was, vertelt hij aan FOX Sports. 'Ik heb het vooraf aangegeven en dan hoop je dat ze het oppikken, maar ze hebben het niet opgepikt. We waren niet alert, hadden niet de focus en de concentratie en dekten niet door op de lopende mensen.'

In de tweede helft zette FC Utrecht fors druk op de defensie van PSV, tot tevredenheid van Ten Hag. 'Ik heb nog lang geloof gehad in een gelijkspelletje, tot de 83ste minuut ongeveer. PSV stond niet heel stabiel achterin en er waren wat gevaarlijke momenten, vooral de kopbal op de lat van Ruud Boymans. Donderdag was geweldig voor FC Utrecht en de hele stad Utrecht, maar in de competitie willen we ook wat. Vandaag had er wel wat voor ons ingezeten, maar we hebben nagelaten daar iets mee te doen.'

Boymans
Ruud Boymans stond tegen PSV voor het eerst dit seizoen in de basis omdat Patrick Joosten vlak voor de aftrap geblesseerd raakte. 'Het kwam vrij onverwachts, ik hoorde pas één minuut voor de wedstrijd dat ik zou spelen, zonder de warming-up gedaan te hebben. Dat is best lastig, maar met mijn ervaring moet ik dat gewoon kunnen. Ik was zoekende in de eerste helft, maar in de tweede helft scoorde ik nog bijna. Ik ben achteraf wel blij dat ik nu negentig minuten in de benen heb.'