Ten Hag cijfermatig beste FC Utrecht-trainer ooit

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Best of the rest FC Utrecht duelleert zondag met FC Twente.

Ten Hag cijfermatig beste FC Utrecht-trainer ooit
Speelronde: 30
Aftrap: zondag 9 april, 14.30 uur
Scheidsrechter: Danny Makkelie

• FC Utrecht staat knap vierde en is al zeker van een optreden in de play-offs om Europees voetbal. Tegenstander FC Twente pakte donderdag een punt tegen PSV (2-2) en ving deze speelronde aan op de zevende plaats.

• Het affiche FC Utrecht - FC Twente is een van de klassiekers in de Eredivisie. De Domstedelingen wonnen vijftien van de vorige 45 thuisduels met de Tukkers. Dertien keer veroverde FC Twente de volle buit en zeventien keer bleef een winnaar uit.

• FC Utrecht won de laatste drie competitiewedstrijden. Achtereenvolgens NEC (0-3), Willem II (2-0) en Excelsior (1-3) gingen voor de bijl. De laatste keer dat FC Utrecht vier Eredivisie-duels op rij won, was in het seizoen 2012/13.

• In liefst veertien van de laatste vijftien thuiswedstrijden kwam FC Utrecht minimaal eenmaal tot scoren. Alleen tegen Ajax bleef de thuisploeg droog staan. Op 22 januari werd het 0-1.

In Enschede hielden beide teams elkaar in evenwicht: 1-1.
In Enschede hielden beide teams elkaar in evenwicht: 1-1.

• Sébastien Haller kan tegen FC Twente de eerste FC Utrecht-aanvaller worden die in vier achtereenvolgende Eredivisie-speelrondes tot scoren komt sinds Ruud Boymans in de jaargang 2014/15.

• Onder leiding van Erik ten Hag won FC Utrecht 29 van de 63 Eredivisie-duels, hetgeen neerkomt op een winstpercentage van 46. Geen enkele permanente trainer van de Domstedelingen overlegde ooit betere statistieken.

• FC Twente maakte donderdag tegen PSV in extremis de 2-2. De Tukkers pakten dit Eredivisie-seizoen al vijf punten door treffers in de negentigste minuut of later.

• Hidde ter Avest heeft al 5.556 Eredivisie-minuten op zijn cv staan. Als tiener kwamen sinds de eeuwwisseling alleen Arjen Robben (7.443 minuten), Georginio Wijnaldum (6.682), Jetro Willems (5.915) en Tonny Vilhena (5.645) vaker in actie dan de FC Twente-verdediger.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.