Ten Hag blijft FC Utrecht langer trouw

Reacties

Erik ten Hag verlengt zijn aflopende contract bij FC Utrecht met drie jaar. De trainer is ook tevreden over hoe zijn club ambities toonde door Wout Brama (PEC Zwolle) en Zakaria Labyad (Sporting Lissabon) naar de Domstad te halen.

Ten Hag blijft FC Utrecht langer trouw

'Het is duidelijk dat ik erg blij ben met mijn keuze voor FC  Utrecht. Ik voel mij zeer prettig in de samenwerking met de mensen binnen FC Utrecht', vertelt Ten Hag op de clubwebsite over zijn nieuwe contract. Anderhalf jaar geleden maakte hij als opvolger van Robbie Aflen zijn entree in de Domstad.

Ten Hag kent de beperkte financiële middelen van zijn werkgever, maar weet dat hij toch verder kan bouwen aan de sportieve toekomst van de club die in feite bovengemiddeld presteert. 'Ik voel dat Utrecht ambities heeft en die heb ik ook', aldus de trainer tegenover Voetbal International.

De 23-jarige Labyad geldt in de ogen van Ten Hag nog steeds als een 'topspeler in de dop', terwijl zijn loopbaan na zijn transfer van PSV naar Sporting Lissabon in het slop raakte. 'Met zulke spelers kijk je ook naar de toekomst, al focus ik me vooral op dit seizoen. Door nu zo te handelen, hoef ik niet in mijn elftal te gaan schuiven, wat positief is voor de automatismen.'

Met Brama en Labyad als winterversterkingen begint Utrecht komende zaterdag met een uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De Domstedelingen, die in het eerste seizoen onder Ten Hag vijfde werden en de KNVB-bekerfinale van Feyenoord verloren, staan halverwege op de zesde plaats in de Eredivisie met drie punten minder dan AZ en één punt meer dan FC Twente.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.