Ten Hag blij met rentree Ayoub en Letschert tegen 'soldaten'

Reacties

Voor FC Utrecht was het oefenduel met Bnei Yehuda Tel Aviv (1-1) in meerdere opzichten nuttig. Voor trainer Erik ten Hag was het een mooi meetmoment om te kijken waar zijn ploeg staat en Timo Letschert en Yassin Ayoub maakten hun rentree.

Ten Hag blij met rentree Ayoub en Letschert tegen 'soldaten'

Letschert en Ayoub groeiden in het eerste seizoen van Ten Hag uit tot dragende spelers, maar moesten door blessures de play-offs aan zich voorbij laten gaan. Letschert liep tegen AZ in de laatste speelronde van de Eredivisie een schouderblessure op, Ayoub stond al sinds medio april aan de kant door een liesblessure. In het vijfde oefenduel van de voorbereiding deden de verdediger en middenvelder weer mee, net als Sean Klaiber die bij zijn rentree meteen scoorde.

'Ik ben blij met de terugkeer van Timo Letschert, van Sean Klaiber, van Yassin Ayoub. Zij speelden vandaag 45 minuten en dat is nodig. Over tweeënhalve week gaat het beginnen. Dan moeten we er staan. Ik zie een aantal spelers naar de juiste vorm toegroeien. Dat is belangrijk', vertelt Ten Hag op de website van Utrecht.

De trainer van de Domstedelingen vond de Israëlische bezoekers de ideale opponent om zijn ploeg te testen. 'Bnei Yehuda is een, en dat bedoel ik positief in deze context, vervelende ploeg. Ze speelden gesloten, loerend op foutjes van ons. Ze speelden agressief. Scherp. Dat wilden we. Zo'n ploeg wilden we in deze fase van de voorbereiding treffen.'

'Zij voetbalden als, bij wijze van spreken, soldaten. Als krijgers', licht Ten Hag toe. 'Bij ons was dat niet bij alle elf het geval. Een aantal moet daarin nog groeien. Vandaag was een mooie gelegenheid om te zien waar we als ploeg staan en waar spelers als individu staan. Hun scherpte en agressiviteit vereiste van ons snel handelen. Wat dat betreft moet er nog wel wat aangescherpt worden.'

Volgende week staan voor de verliezend bekerfinalist nog oefenwedstrijden tegen Espanyol (26 juli) en 1. FC Union Berlin (30 juli) op het programma, voordat op zaterdag 6 augustus PSV op bezoek komt in De Galgenwaard tijdens de eerste speelronde van de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's