Ten Cate tekent contract als trainer van Ajax

Wat gold als een publiek geheim is nu ook openbaar geworden: Henk ten Cate is de nieuwe trainer van Ajax. De 51-jarige oefenmeester tekent een contract voor twee jaar en zal maandag officieel worden gepresenteerd. Hennie Spijkerman wordt zijn assistent.

Ten Cate tekent contract als trainer van Ajax

De naam van Ten Cate werd al voor het ontslag van Danny Blind veelvuldig genoemd als nieuwe hoofdtrainer van de Amsterdamse club. Zowel Ajax als Ten Cate wilde de geruchten toen niet bevestigen. Ajax niet, omdat Blind nog onder contract stond en de play-offs en de bekerfinale voor de deur stonden; Ten Cate niet, omdat er ook bij Barcelona prijzen te winnen vielen.

Als rechterhand van Frank Rijkaard legde Ten Cate met de Catalaanse club beslag op de Spaanse titel en de Champions League. De assistent-coach kondigde gisteren zijn vertrek aan bij de Spaanse topclub.

Ten Cate, die eerder nog een aanbod van PSV afwimpelde, wilde ondanks zijn goede relatie met Rijkaard weer op eigen benen staan. Bij Ajax krijgt hij de vrijheid om zijn technische staf in te vullen. De eerste daad van Ten Cate was het aanstellen van Spijkerman als zijn assistent.

Voordat hij een contract bij Barcelona tekende, was Ten Cate als hoofdtrainer werkzaam bij NAC Breda, Vitesse, Sparta Rotterdam, het Hongaarse MTK Boedapest, het Duitse KFC Uerdingen, Go Ahead Eagles en Heracles Almelo.

Bekijk hier al onze video's