Telstar-middenvelder positief getest op doping

Reacties

Kevin van Essen (25) heeft positief getest op doping. Ook de contra-expertise van de middenvelder van Telstar heeft een positieve uitslag opgeleverd. Dat meldt de KNVB zojuist.

Telstar-middenvelder positief getest op doping

Van Essen is na het duel met Helmond Sport van 8 mei (4-0 zege, één goal van Van Essen) positief getest op de stof furosemide, een stof die voorkomt op de dopinglijst van het WADA (Wereld Anti-Doping Agentschap).

De dopingautoriteit heeft de KNVB en Van Essen inmiddels op de hoogte gesteld van de positieve test.

Het bestuur betaald voetbal van de KNVB heeft daarop aangifte gedaan bij de centrale tuchtcommissie doping van de voetbalbond. 'Deze tuchtcommissie met expertise in tuchtrechtspraak op het gebied van doping neemt de zaak verder in behandeling', aldus de KNVB. Deze tuchtcommissie gaat bepalen of en watvoor sanctie Van Essen krijgt. Hij kan hangende het onderzoek geschorst worden voor de duels van Telstar en zelfs de trainingen en andere activiteiten van de KNVB.

Van Essen speelt sinds de zomer van 2012 voor Telstar. De club uit Velsen nam hem destijds over van amateurclub Argon. In het verleden kwam hij ook uit voor Almere City FC. 'Kevin en de club zullen tot na de behandeling door - de centrale tuchtcommissie doping - niet nader op de bevindingen ingaan', zo meldt Telstar op de clubwebsite.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.