Telstar wint van Cambuur, Sleegers doet ex-club pijn

SC Cambuur, ADO Den Haag, NEC Nijmegen, FC Groningen en PEC Zwolle kwamen donderdagmiddag vriendschappelijk in actie. Een overzicht van de oefenduels.

SC Cambuur - SC Telstar 0-1
Cambuur, dat na acht speelronden nog altijd naar de eerste competitiezege zoekt, is er niet in geslaagd vertrouwen te tanken in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen AZ (17 oktober). In Leeuwarden bleek Telstar te sterk voor de nummer zeventien van de Eredivisie.  De oefenwedstrijd leek lange tijd op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen, tot Fabian Serrarens in de 89ste minuut het net vond.

ADO Den Haag - FC Volendam 2-1
De ploeg van trainer Henk Fraser kwam in actie tegen Jupiler League-koploper FC Volendam. In het Kyocera Stadion won ADO dankzij treffers van Mike Havenaar en Roland Alberg. In de slotminuten deed Nick Runderkamp namens Volendam iets terug door voor de 2-1 eindstand te tekenen. Mathias Gehrt, die sinds 15 maart van dit jaar aan de kant stond met een slepende rugblessure, maakte een kwartier voor tijd zijn rentree aan Haagse zijde.

NEC - FC Eindhoven 1-0
NEC en FC Eindhoven oefenden donderdagmiddag tegen elkaar in Groesbeek. De deze zomer van Feyenoord overgekomen Joey Sleegers (foto) kroonde zich in de dertigste minuut tot enige doelpuntenmaker in het duel met zijn oude club. De 21-jarige flankspeler, die vorig seizoen op huurbasis voor Eindhoven speelde, tikte eenvoudig binnen op aangeven van Mihai Roman. De nummer vier van de Jupiler League slaagde er niet in iets terug te doen tegen NEC, waar onder meer Todd Kane, Jeffrey Leiwakabessy en Navarone Foor aan de wedstrijd begonnen.

FC Groningen - Sparta Rotterdam 0-1
In Groningen boekten de Rotterdamse bezoekers een minieme oefenzege. Sparta kreeg na een kwartier spelen een strafschop, maar Thomas Verhaar vergat het buitenkansje te benutten. De buitenspeler nam kort na rust revanche door de score alsnog te openen. Groningen, dat ten opzichte van de wedstrijd tegen Vitesse (5-0 nederlaag) met acht andere namen aan de aftrap verscheen, bleek niet meer in staat iets terug te doen.

PEC Zwolle - FC Emmen 1-0
Stef Nijland kreeg van PEC-trainer Ron Jans de kans zich te laten zien in de vriendschappelijke wedstrijd tegen FC Emmen. De 27-jarige aanvaller, die het in de Eredivisie met vijf invalbeurten moest doen, was halverwege de eerste helft verantwoordelijk voor de 1-0. Het bleek direct het enige doelpunt van de middag.