Tello loodst Barcelona met twee goals langs Zaragoza

Real Zaragoza blijft nog altijd zonder overwinning in het kalenderjaar 2013. Om die reeks dit weekeinde te beëindigen was misschien ook wat te veel gevraagd: de ploeg ging met 0-3 onderuit tegen Barcelona.

Met een hard schot, dat via de binnenkant van de paal over de lijn ging, zette Thiago Alcántara de Catalanen na twintig minuten op voorsprong. Barcelona liet in het duel opnieuw zien wel degelijk zonder sterspeler Lionel Messi te kunnen spelen, aangezien het zeer dominant was.

Vijf minuten voor rust bracht het jonge talent Christian Tello Zaragoza de nekslag toe door de bal, terwijl hij oog in oog met Zaragoza-keeper Roberto Jimenez stond, hard tegen de touwen te schieten: 0-2.

Barcelona domineerde dus, maar Zaragoza liet dat in alle rust toe. Ook voormalig Feyenoorder Glenn Loovens speelde een ongelukkige wedstrijd. Het thuispubliek schroomde niet om hem dat te laten weten middels een fluitconcert.

Intussen bleef Barcelona kansen creëren en viel de 0-3 ook snel. Aanvaller Tello nam de bal knap mee en plaatste de bal met een schuiver in de lange hoek, waarmee hij voor de tweede keer scoorde en de eindstand bepaalde.

Barcelona heeft door de overwinning een voorsprong van liefst zestien punten op achtervolger Real Madrid, dat wel één wedstrijd minder heeft gespeeld.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.