Teleurstellende resultaten voor Oranje-opponenten

Ondanks een goal van SC Heerenveen-spits Arnór Smárason kwam IJsland tegen Liechtenstein niet verder dan een moeizame zege. Ook Macedonië stelde teleur.

Na drie duels zonder overwinning moest Macedonië genoegen nemen met een gelijkspel (1-1). In Moldavië zette Goran Pandev (foto) de ploeg van bondscoach Srecko Katanec nog wel op voorsprong. De treffer van de Lazio-aanvaller vroeg in de tweede helft bleek niet afdoende voor een zege. Moldavië, dat de druk van Macedonië goed kon weerstaan, kwam na een uur via Valeri Andronic langszij.

IJsland kon wel een overwinning bijschrijven. Maar overtuigend was de 2-0 zege in La Manga op Liechtenstein allerminst. Arnór Smárason opende na minder dan een half uur de score. Maar de aanvaller van SC Heerenveen kreeg alleen navolging van Eidur Gudjohnsen, die met zijn treffer kort na rust de eindstand op 0-2 bepaalde.

Macedonië en IJsland zijn tegenstanders van Nederland in de kwalificatiereeks voor het WK in 2010. Op 1 april ontvangt Oranje Macedonië, waar op 6 juni IJsland gastheer is voor de formatie van Bert van Marwijk.