'Tegen relatief onbekende clubs, zie je de verhoudingen'

Reacties

Guus Hiddink kijkt bedenkelijk naar het huidige niveau in de Nederlandse Eredivisie. De bondscoach van Oranje is van mening dat het verschil met de grotere competities duidelijk zichtbaar is.

'Tegen relatief onbekende clubs, zie je de verhoudingen'

'Ik heb bijna alle grote Nederlandse ploegen gezien. Maar het niveau is, zeker als je het gaat vergelijken naar Europa toe, bedenkelijk. Dat zie je ook aan de uitslagen. Tegen relatief onbekende clubs in Europa zie je de werkelijke verhoudingen, dat is niet makkelijk', zegt Hiddink bij FOX Sports.

'Je ziet wel mooie wedstrijden in Nederland en het publiek vermaakt zich, maar je kan het niveau niet vergelijken met de grote competities', aldus Hiddink. In navolging van Hiddink ziet ook AZ-trainer Marco van Basten met lede ogen toe dat het niveau in Nederland niet vooruit gaat. 'Elk jaar worden de beste tien spelers uit de Eredivisie verkocht. Dat maakt de teams natuurlijk niet sterker. En de goede spelers vertrekken ook steeds jonger', zegt Van Basten.

Depay
In dat kader kwam ook de ontwikkeling van Memphis Depay ter sprake. Volgens de keuzeheer van Oranje moet de aanvaller van PSV nog flinke stappen zetten voordat hij vertrekt naar een Europese topclub. 'Ik vind dat je als grote jongen bij een grote club binnen moet komen, en niet als negentienjarige (Depay is twintig, red.)', aldus Hiddink.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.