Technische hoogstandjes Utrecht zijn Sparta te machtig

Reacties

De overwinning in de strijd om de KNVB-beker tegen FC Twente heeft FC Utrecht goed gedaan. Trainer Erik ten Hag zag zijn ploeg drie dagen na het succes in Enschede de eerste zege van het Eredivisie-seizoen boeken. Het ging ten koste van Sparta Rotterdam (2-0).

Technische hoogstandjes Utrecht zijn Sparta te machtig

Sparta-trainer Alex Pastoor had er zondag voor gekozen een extra verdediger op te stellen om het Utrechtse gevaar in te dammen. In de derde minuut bleek dat het niet genoeg was. Sébastien Haller promoveerde met een fraaie hakbal een voorzet van Sofyan Amrabat tot een kans voor Richairo Zivkovic, die van dichtbij de score opende voor FC Utrecht.

Het doelpunt was het magere resultaat van een overtuigende openingsfase van de thuisploeg, die met technische hoogstandjes het de Rotterdamse gasten meer dan lastig maakte. Nacer Barazite, Zivkovic en Haller bezorgden de gasten flink wat werk. Een tweede Utrechtse treffer bleef als tastbaar resultaat van de sterke start achterwege. 

Sterker nog, na rust was er steeds minder over van het opwindende spel van FC Utrecht. De frivoliteiten bleven achterwege, terwijl ook het tempo een stuk lager was. Desondanks kregen Zivkovic en Haller goede kansen de wedstrijd te beslissen. De twee aanvallers stuitten op keeper Roy Kortsmit.

Tien minuten voor tijd zorgde Barazite voor de bevrijdende 2-0. Met een individuele actie – Rick van Drongelen werd te kijk gezet met een pirouette – speelde hij zich vrij om overtuigend af te werken.

Het was de genadeklap voor Sparta. De Rotterdammers hadden zich in de eerste helft niet onbetuigd gelaten. Zo had FC Utrecht-keeper Robbin Ruiter onder andere met een fraaie reflex de gelijkmaker van Loris Brogno voorkomen. De Kasteelheren konden echter te weinig brengen om FC Utrecht van de eerste zege af te houden.

{"title":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","titleMobile":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","odd":"100.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:897b0283-8797-432c-9631-8a6f68fce3a8","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+).","textMobile":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.