Te Vrede en Van de Streek in de spits tijdens Friese derby

Reacties

SC Heerenveen-trainer Foppe de Haan heeft, net als vorige week tegen Willem II, weer de nodige wijzigingen doorgevoerd in zijn basisopstelling voor de Friese derby met SC Cambuur. Ook de bezoekers uit Leeuwarden starten met een andere basis ten opzichte van vorig weekend.

Te Vrede en Van de Streek in de spits tijdens Friese derby

Waar De Haan vorige week Caner Cavlan als linksback posteerde, staat nu Lucas Bijker op die plek. Cavlan staat nog wel in de basis, maar speelt nu in plaats van Simon Thern op het middenveld. Bovendien start Mitchell Te Vrede, vorige week nog geschorst, in de spits. Hij vervangt Henk Veerman, die nu op zijn beurt verstek moet laten gaan wegens een schorsing.

Cambuur-trainer Henk de Jong start opvallend genoeg met middenvelder Sander van de Streek in de punt van de aanval. Hij vervangt de geblesseerde Bartholomew Ogbeche. Het gat dat Van der Streek achterlaat op het middenveld, wordt gedicht door Jamiro Monteiro (foto), die voor de tweede keer mag starten in een Eredivisie-duel. Wessel Dammers keert terug van een schorsing en staat in het hart van de verdediging.

Heerenveen en Cambuur zijn de nummers vijftien en zeventien van de Eredivisie. De bezoekers kunnen bij winst, dat zou de eerste zege van dit seizoen zijn, de thuisploeg voorbij gaan op de ranglijst. Heerenveen heeft momenteel acht punten, Cambuur zes.

Opstelling SC Heerenveen: Erwin Mulder; Pelé van Anholt, Kenny Otigba, Joey van den Berg, Lucas Bijker; Jerry St. Juste, Morten Thorsby, Caner Cavlan; Luciano Slagveer, Mitchell Te Vrede, Sam Larsson.

Opstelling SC Cambuur: Leonard Nienhuis; Djavan Anderson, Wessel Dammers, Calvin Mac-Intosch, Marvin Peersman; Sjoerd Overgoor, Erik Bakker, Jamiro Monteiro; Mikhail Rosheuvel, Sander van de Streek, Furdjel Narsingh.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.