Te laat komen reden voor verbanning Barazite

Reacties

Nacer Barazite (24) is dit seizoen al twee keer te laat gekomen bij FC Utrecht, waardoor trainer Robby Al­flen besloot de aanvaller afgelopen zaterdag buiten de ploeg te houden voor het uitduel met Heracles Almelo (1-1). Al­flen wilde alleen zeggen dat het met 'discipline' heeft te maken, maar hulde zich verder krampachtig in stilzwijgen. Ook de clubleiding houdt de kaken stijf op elkaar.

Te laat komen reden voor verbanning Barazite

Na de geruchtmakende affaire rond Anouar Kali, die Kristoffer Peterson op de training met een klap een kaakbreuk bezorgde, wil zowel directie als technische staf een eventuele nieuwe (publicitaire) rel voorkomen. Na de inmiddels naar Qatar vertrokken Kali is Barazite in korte tijd de tweede speler die over de schreef gaat. Dat mag Al­flen zich aanrekenen als trainer.

Anders dan Kali is Barazite intern op zich geen controversiële man en beschouwt de top het te laat komen niet als een probleem van én voor FC Utrecht. Vanuit de directie komen er daarom geen strafmaatregelen tegen Barazite. Al­flen wilde nog niet vertellen of de aanvaller komende zondag in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord weer bij de selectie zit.

Er is hoe dan ook veel irritatie over het gebrek aan discipline bij de speler, juist omdat hij nog weinig heeft laten zien op het veld. Barazite kwam afgelopen zomer over van AS Monaco, waar hij de voorbije twee jaar amper heeft gespeeld. In Utrecht mocht hij voor drie seizoenen tekenen. Op het moment dat hij nagenoeg wedstrijdfit was, liep de geboren Arnhemmer een knieblessure op. Daarvan is hij vrijwel hersteld. Barazite kwam dit seizoen tijdens vijftien competitieduels in actie en scoorde daarin twee keer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.