Te gehaast ADO kan niet stunten tegen Omonia

ADO Den Haag is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de laatste voorronde in de Europa League. De 1-0 overwinning op Omonia Nicosia was niet genoeg om de 3-0 nederlaag op Cyprus teniet te doen. De ploeg kreeg voldoende kansen maar was te gehaast in de afwerking.

Te gehaast ADO kan niet stunten tegen Omonia

Door het gebrek aan echte spits, na het vertrek van Dmitri Bulykin, besloot coach Maurice Steijn Charliston Vicento in de punt te posteren met Lex Immers daar kort achter. Vanaf de zijkanten moest de munitie komen van Wesley Verhoek en Tjaronn Chery.

De opdracht was kraakhelder in een volgepakt Kyocera Stadion. Er moest een 3-0 nederlaag op Cyprus worden weggespeeld en dat was duidelijk aangekomen bij de spelers van ADO. Met veel energie werd het doel van Omonia gezocht en kreeg de ploeg al snel diverse kansen.

Cherry schoot net naast, Immers werd in kansrijke positie geblokt, Verhoek raakte de bal op het laatste moment slecht, Paul Mulders schoot net over en Jens Toornstra net naast. Vaak kwam dit doordat in de eindfase te haastig werd gehandeld. Toornstra behield wel de rust toen hij knap wegdraaide maar zijn fenomenale pegel spatte uiteen op de lat.

Waar haast en pech in het eerste bedrijf een doelpunt in de weg stonden, was het kort na de hervatting wel raak. Timothy Derijck kopte een hoekschop binnen. De bezoekers uit Cyprus stelden daar totaal niets tegenover. In voetballend opzicht dan. De ploeg was vooral bezig de wedstrijd te ontregelen en deed dit dan wel met veel theater dan wel met provocaties.

Naarmate de wedstrijd vorderde sloeg de vermoeidheid toe bij ADO en namen de kansen in aantal fors af. De druk naar voren bleef maar de eindpass van met name Verhoek, die een zeldzame off-day had, bleven ondermaats. Met de opportunistische speelwijze die de Hagenaren in de slotfase hanteerden, had Omonia weinig problemen.

Het betekende dat de thuisploeg niet verder kwam dan een 1-0 overwinning, wat niet genoeg is. De Cyprioten vinden zichzelf vrijdag terug in de champagne-koeler bij de loting, voor ADO rest de Nederlandse competities. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's