Taylor legt uit waarom hij Bergwijn een echte aanvoerder vindt bij Ajax

Reacties

Kenneth Taylor vindt dat Ajax genoeg leiders in de selectie heeft. Dat vertelt de 21-jarige middenvelder in een uitgebreid interview in de VI van deze week. Daar gaat Taylor ook in op de rol van Steven Bergwijn als aanvoerder.

Taylor legt uit waarom hij Bergwijn een echte aanvoerder vindt bij Ajax
© Pro Shots

Het is een veelbesproken thema dit seizoen in Amsterdam. Na het vertrek van spelers als Dusan Tadic, Daley Blind en Davy Klaassen lijkt Ajax te weinig ervaren spelers te hebben die de ploeg bij de hand nemen als het zwaar wordt.

Toch ziet Taylor ook in de huidige selectie genoeg leiders, zo laat hij desgevraagd weten. 'Ja, zeker weten. Steven Bergwijn, onze aanvoerder, is sowieso een leider, maar we hebben er nog meer, hoor. Steven Berghuis is een echte leider, ook buiten het veld, hoe hij de jonge en nieuwe spelers helpt. We hebben Remko Pasveer nog, Gerónimo Rulli, we hebben er écht wel genoeg.'

Taylor zegt verrast te zijn door de kritiek op Bergwijn als aanvoerder. 'Volgens mij heeft hij zelf ook al uitgelegd: jullie zijn er niet bij in de kleedkamer. Dus jullie zien niet wat Steven in de kleedkamer allemaal doet. Hoe hij ons allemaal oppept voor wedstrijden. Hoe hij ons allemaal meeneemt bij de voorbereiding op trainingen, bij de warming-up. Dat zien jullie niet. Hoe hij praat met de jongens en zelf het goede voorbeeld geeft. Ik vind hem een echte aanvoerder.'

Lees op VI PRO het volledige interview met Kenneth Taylor, over omgaan met kritiek, zijn verbeterpunten en een bijzonder appje van Daley Blind:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.