Tapia wil basisplaats bij Feyenoord: 'Ben hier om te spelen'

Reacties

Renato Tapia wil komend seizoen zijn stempel drukken op het spel van Feyenoord. De middenvelder kwam in januari van dit jaar met hoge verwachtingen over van FC Twente, maar speelde nauwelijks nog voor de Rotterdammers.

Tapia wil basisplaats bij Feyenoord: 'Ben hier om te spelen'

Tweeënhalf miljoen euro maakte Feyenoord over voor Tapia, die in zijn eerste halfjaar echter niet verder kwam dan drie optredens in het eerste elftal. De Peruviaan gaf bij zijn komst al aan te moeten wennen en denkt dat hij nu helemaal klaar is om zich te laten zien bij Feyenoord. Tapia koos er bewust voor om in januari al naar Rotterdam te verhuizen.

'Ja, het heeft me geholpen bij mijn aanpassing. Ik voel me nu thuis bij Feyenoord en ken mijn ploeggenoten inmiddels goed, net als wat andere mensen in Rotterdam. Ik hoop op een goed jaar en hoop meer wedstrijden te spelen dan vorig seizoen. Ik ben hier om wedstrijden te spelen en om de ploeg sterker te maken', vertelt Tapia op de clubsite.

De twintigjarige Tapia heeft bij Feyenoord concurrentie van spelers als Tonny Vilhena, Simon Gustafson, Karim El Ahmadi, Jens Toornstra en Marko Vejinovic. 'Er is net als vorig seizoen veel concurrentie van goede spelers. Er is een mooie concurrentiestrijd. Ik ga alles geven om mijn plekje af te dwingen. Dat is alles wat ik kan doen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.