Tannane: 'Het is heerlijk voetballen voor me'

Reacties

Zijn eerste weken bij Saint-Étienne hebben Oussama Tannane de bevestiging gegeven. De aanvaller voelt zich in zijn element in de Franse competitie.

Tannane: 'Het is heerlijk voetballen voor me'

Tannane heeft zich bij zijn eerste wedstrijd als basiskracht direct laten gelden. Met een doelpunt en een assist leverde hij zondag zijn bijdrage aan het succes tegen Girondins de Bordeaux (1-4 zege).

'De voetballiefhebber in Frankrijk die me nog niet kende, kent me nu wel', zegt Tannane in De Telegraaf met een lach. De aanvaller is verlost van een enkelblessure die hem aanvankelijk parten speelde.

De Marokkaan, die in de winterstop van Heracles Almelo naar Saint-Étienne verhuisde, voelt zich thuis bij zijn nieuwe club. Hij kent ook geen twijfel over zijn keuze voor Frankrijk als bestemming, waar ook Galatasaray en Màlaga hem op de korrel hadden.  

'Ik denk dat mijn spel goed past bij de Ligue 1, die in mijn ogen in Nederland wordt onderschat. Het is fysiek een ijzersterke competitie, met veel technisch begaafde spelers. Ik kan de bal met mijn linker goed neerleggen, scoren en passeren. Het is heerlijk voetballen voor me.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.