Tannane en Ziyech met Marokko naar eindronde Afrika Cup

Marokko heeft zich gekwalificeerd voor het eindtoernooi om de Afrika Cup. Youssef El Arabi was goud waard tegen Kaapverdië: 2-0.

Aan de kant van Marokko hadden Karim El Ahmadi (Feyenoord), Mbark Boussoufa (ex-Ajax), Manuel da Costa (ex-PSV) en Oussama Tannane (ex-Heracles Almelo) een basisplaats, terwijl Nordin Amrabat (ex-PSV) en Hakim Ziyech (FC Twente) op de bank begonnen. Voor rust kregen Da Costa en Younès Belhanda kansen namens de thuisploeg, maar Kaapverdië hield stand.

In de tweede helft was de wedstrijd snel beslist. Na een overtreding van Carlos da Graca, die werd bestraft met de rode kaart, kreeg Marokko een strafschop. Youssef El Arabi ging achter de bal staan en schoot raak. Na ruim een uur maakte hij ook de 2-0, deze keer met een kopbal. Kort daarna kwam Ziyech binnen de lijnen, Amrabat was meteen na rust ingevallen bij de Marokkanen.

Marokko heeft door de overwinning nu twaalf punten uit vier wedstrijden, waardoor het zich als winnaar van Groep F plaatst voor de eindronde om de Afrika Cup. Dat toernooi wordt begin 2017 afgewerkt in Gabon. Marokko is het eerste land dat zich kwalificeerde.