Tannane begint Spaans avontuur met knappe zege

Las Palmas heeft maandagavond de eerste overwinning van het seizoen geboekt. Op bezoek bij Málaga werd er met 1-3 gewonnen.

Bij Las Palmas maakte Oussama Tannane zijn debuut. De vleugelspits, die in Nederland een verleden heeft bij onder meer Ajax, PSV, SC Heerenveen en Heracles Almelo, kreeg als rechtsbuiten het vertrouwen. Tien minuten voor tijd werd de Marokkaanse international gewisseld.

Op dat moment stond de uiteindelijke eindstand al op het scorebord. Op slag van rust maakte Jonathan Viera de 0-1 door via de binnenkant van de paal raak te schieten. Vlak na de pauze maakte Diego González gelijk, maar toch pakte Las Palmas de drie punten.

Jonathan Calleri kroonde zich tot matchwinner. De spits bleef na een lange bal knap op de been en schoot snoeihard in het dak van het doel: 1-2. Het werd zelfs nog mooier voor de bezoekers. De transfervrij van Chelsea overgenomen Loïc Rémy debuteerde als invaller en bekroonde die invalbeurt met een fraai doelpunt: 1-3.

Las Palmas stijgt door de zege naar de zestiende plek en heeft drie punten uit drie duels. Málaga is nog puntloos.