Tannane alweer belangrijk voor Saint-Étienne

Oussama Tannane heeft opnieuw gescoord voor Saint-Étienne. Met zijn treffer in de kwartfinale van het toernooi om de Coupe de France droeg de van Heracles Almelo overgenomen aanvaller bij aan de 1-2 zege. Al hadden zijn ploeggenoten wel een verlenging nodig om de kwartfinale te bereiken.

Tannane had zich zondag bij zijn basisdebuut al in positieve zin getoond. Met een assist en een goal droeg hij bij aan de 4-1 winst op Girondins de Bordeaux. Een week daarvoor had de aanvaller zijn debuut als invaller gemaakt in het duel met Paris Saint-Germain.

In het bekerduel van vanavond zette Tannane zijn ploeg na ruim een uur op voorsprong. Oog in oog met de keeper van de Franse hekkensluiter bleef hij uiterst koel: 0-1. Tien minuten na die goal mocht Tannane, die in zijn beginperiode bij de Franse recordkampioen last had van enkelklachten, naar de kant.

Kort nadat Tannane was gewisseld, kwam Troyes terug tot 1-1. Benjamin Nivet zorgde met een fraaie vrije trap voor de gelijkmaker en dwong daarmee direct een verlenging af. Daarin sloeg Neal Maupay, de vervanger van Tannane, uiteindelijk toe door al glijdend voor de 1-2 te tekenen. Daardoor voegt Saint-Étienne zich bij Granville (5), GFC Ajaccio, Sochaux (2), Nantes en Lorient. De laatste twee achtste finales gaan tussen Paris Saint-Germain en Olympique Lyon (vanavond) en Trélissac (4) en Olympique Marseille (morgenavond).