Tandem Özil-Welbeck flitsend bij Arsenal, Koeman tweede

Arsenal heeft eenvoudig afgerekend met Aston Villa: 0-3. Ronald Koeman zegevierde voor de derde keer op rij met Southampton en staat tweede in de Premier League. Swansea City werd met 1-0 verslagen.

Aston Villa – Arsenal 0-3
Drie productieve minuten waren voor Arsenal voldoende om afstand te nemen van Aston Villa. Mesut Özil, die afrekende met zijn criticasters, opende de score in de 32ste minuut op aangeven van Danny Welbeck. Twee minuten later gaf de Duitse spelmaker de voorzet bij het eerste Arsenal-doelpunt van Welbeck. Een eigen doelpunt van Aly Cissokho besliste een minuut later de wedstrijd.

Na rust slaagde Arsenal er niet in de score tegen Aston Villa, waar Ron Vlaar wegens een kuitblessure ontbrak en Leandro Bacuna vier minuten voor tijd inviel, verder uit te bouwen. The Gunners klimmen dankzij de 3-0 zege naar de vierde plaats in de Premier League.

Swansea City – Southampton 0-1
Southampton heeft in de slotfase afstand genomen van Swansea City. Tien minuten voor tijd schoot Victor Wanyama raak op aangeven van Graziano Pellè. De ploeg uit Wales speelde sinds de veertigste minuut, toen Wilfried Bony zijn tweede gele kaart ontving, met tien man. Manager Ronald Koeman bezet met Southampton na een goede start nu de knappe tweede plaats.

Newcastle United – Hull City 2-2
Het thuisduel met Hull City stond voor de supporters van Newcastle United in het teken van een massaal protest tegen manager Alan Pardew. In de vijfde minuut (gekozen omdat Newcastle in 2014 pas vijf keer won) vroegen de fans gezamenlijk om zijn ontslag. Op het veld slaagden de spelers, waaronder Tim Krul en Daryl Janmaat, er niet in om de druk op Pardew weg te nemen.

Supporters vroegen om het hoofd van manager Alan Pardew, die nog tot medio 2020 onder contract staat.

Hull leek namelijk lange tijd op weg naar een zege. Vlak na rust opende Nikica Jelavic met een spectaculaire halve omhaal de score en Mohamed Diamé verdubbelde de marge. Invaller Papiss Cissé redde een punt voor de thuisploeg door twee keer te scoren. Newcastle, waar Vurnon Anita het hele duel op de bank zat, pakte slechts drie punten uit de eerste vijf wedstrijden.