Tanda krijgt herkansing bij Go Ahead na 'domme beslissing'

Reacties

Go Ahead Eagles heeft Dario Tanda een nieuwe kans gegeven. De 21-jarige middenvelder tekende voor twee jaar bij de club die hij een jaar geleden op een vervelende manier achter zich had gelaten.

Tanda krijgt herkansing bij Go Ahead na 'domme beslissing'

Tanda vertrok bijna een jaar geleden onverwachts bij Go Ahead Eagles. Vanwege persoonlijke omstandigheden zag hij geen heil meer in een langer verblijf bij de Deventer club. 'Er waren problemen met mijn ouders en mijn vader verhuisde naar Italië. Daar had ik het heel moeilijk mee', vertelt de middenvelder op de clubwebsite.

'Vervolgens besloot ik abrupt om met voetballen te stoppen. Achteraf gezien is dat absoluut geen goede keuze van me geweest. Het was zelfs dom van me om weg te gaan bij Go Ahead Eagles.' Gaandeweg het jaar begon het toch weer te kriebelen. 'Ik besefte dat voetbal mijn leven was en miste het spelletje', aldus Tanda, die in de winterstop op amateurbasis onderdak vond bij PEC Zwolle.

Die comeback in het betaald voetbal leidt nu tot een terugkeer op het oude nest. 'In Zwolle kreeg ik een herkansing, maar Go Ahead Eagles is en blijft mijn club. Ik ben geboren in Deventer en ben er begonnen als jeugdspeler. Ik ben heel blij met de tweede kans die Go Ahead Eagles me geeft. Hopelijk hebben de fans begrip voor mijn situatie en gunnen ook zij me die tweede kans.'

Technisch manager Dennis Bekking verwelkomde Tanda. 'Dario heeft in een moeilijke periode enkele verkeerde keuzes gemaakt. Hij is zich hiervan bewust en beseft dat hij in Deventer wat recht heeft te zetten. Hij is bereid om keihard te werken en zal er alles aan doen om het vertrouwen terug te winnen. Als speler uit de eigen opleiding verdient Dario een tweede kans en die bieden wij hem graag.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.