Tampere United nieuwe koploper in Finland

Tampere United heeft dankzij een 3-1 op Atlantis FC de koppositie in de Finse Veikkausliiga veroverd. Tampere profiteerde van de verrassende thuisnederlaag van FC Haka, dat met 1-0 verloor van FC Lahti.

Bij Tampere United had Antti Pohja opnieuw een cruciale rol. De 24-jarige middenvelder zette zijn ploeg vlak vóór tijd op een 2-1 voorsprong, waarna Pasi Heinänen voor de 3-1 eindstand zorgde. Voor Pohja was het zijn tiende treffer in veertien competitieduels. Daarmee voert de voormalige speler van onder meer FC Jokerit en Mypa de topscorerslijst in Finland aan.

Regerend landskampioen FC Haka lijkt van slag. De Finse topploeg kwam voor de vierde keer op rij niet tot winst in competitieverband. De nederlaag tegen FC Lahti kreeg al in de vijfde minuut gestalte. Jarno Heinikangas werd matchwinnaar namens FC Lahti.

FC Jokerit boekte de vierde zege van het seizoen. De ploeg van trainer Jan Everse won de uitwedstrijd tegen VPS met 3-2. Toekomstig Heerenveen-speler Mika Väyrynen leverde met één doelpunt een belangrijke bijdrage aan de overwinning. Voormalig FC Zwolle-aanvaller Martijn Abbenhuës maakte zijn debuut voor Jokerit.

Bekijk hier al onze video's