Talisman Robben rekent op rentree tegen Dortmund

Reacties

Arjen Robben verwacht zaterdag in het thuisduel met Borussia Dortmund zijn rentree te maken voor Bayern München. Daarmee stijgen de kansen van de Beierse grootmacht in de topper.

Talisman Robben rekent op rentree tegen Dortmund

De aanvaller miste door een bovenbeenblessure afgelopen zondag de Bundesliga-kraker bij Borussia Mönchengladbach (0-0) en drie dagen later ook de bekerwedstrijd tegen Hamburger SV (1-3 winst). Maar een comeback is aanstaande.

'Hopelijk ben ik erbij', zei Robben tegen Kicker over zijn inzetbaarheid tegen Borussia Dortmund, dat zaterdag op bezoek gaat bij koploper Bayern. 'Ik denk wel dat het gaat lukken.'

Het belang van de aanwezigheid van Robben vertaalt zich in de cijfers. Dit seizoen won Bayern alle acht wedstrijden mét de Oranje-international binnen de lijnen, terwijl de zes duels zónder zijn inbreng slechts twee zeges en drie remises opleverden.

De enige verloren ontmoeting (tegen uitgerekend Borussia Dortmund om de Duitse Super Cup) ging aan Robben voorbij vanwege diens verlate terugkeer na de WK-deelname. Op 13 augustus verloor Bayern in Dortmund met 2-0.

BVB staat te boek als een van de favoriete opponenten van Robben. Tegen geen enkele club maakte hij meer doelpunten. In de vijftien wedstrijden tegen Dortmund scoorde Robben acht keer en leverde hij vijf assists. In de Duitse bekerfinale van afgelopen seizoen leverde hij een grote bijdrage aan het succes tegen de grote rivaal (2-0), zoals hij een jaar eerder ook de eindstrijd van de Champions League tussen beide clubs op Wembley besliste (2-1).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.