Talisman Eriksen leeft op in slotfases

Christian Eriksen schoot Tottenham Hotspur woensdag met een doelpunt in de 88ste minuut tegen Sheffield United (3-2 over twee wedstrijden) naar de finale van de League Cup. Eriksen was daarmee opnieuw de reddende engel voor The Spurs.

De 22-jarige Deense spelmaker schoot zijn elftal dit seizoen al vijf keer naar de overwinning. Tegen Swansea City (89ste minuut), Hull City (90ste mnuut) en Sunderland (88ste minuut) gebeurde dit zelfs in de absolute slotfase.

Sheffield was dus gewaarschuwd, maar de voormalig Ajacied sloeg opnieuw in de laatste minuten toe, dit keer met een schuiver met links. Eerder had Eriksen al op fantastische wijze een vrije trap raak geschoten.

'Geef mij de bal maar als de 88ste minuut geweest is', grapte Eriksen over zijn opmerkelijke reeks tegenover de BBC. 'Dat tweede doelpunt kwam op een cruciaal moment. Ik ben erg enthousiast over de finale tegen Chelsea op Wembley. We zijn niet bang, want we weten dat we ze kunnen verslaan', doelt hij op de 5-3 zege op nieuwjaarsdag.

Record
Eriksen is dankzij zijn twee doelpunten tegen Sheffield bovendien hard op weg om een persoonlijk record te verbeteren. Zijn maximale productie in één seizoen was in 2012/13, toen hij in alle competities dertien treffers maakte voor Ajax. Voor Tottenham heeft hij er in deze jaargang al tien gemaakt, dus heeft Eriksen nog maar vier goals nodig om zijn beste prestatie aan te scherpen.