Talisman El Azzouzi grote gevaar voor kwakkelend Heracles

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Heracles neemt het zaterdag in Almelo op tegen Sparta Rotterdam.

Talisman El Azzouzi grote gevaar voor kwakkelend Heracles
Speelronde: 11
Aftrap: zaterdag 29 oktober, 19.45 uur
Scheidsrechter: Ed Janssen

• Heracles Almelo ving speelronde elf aan op de vijftiende plaats, met slechts één punt meer dan Roda JC Kerkrade (dat als hekkensluiter aan de speelronde begon). Sparta Rotterdam stond na tien duels op een keurige negende plaats, de 1-0 nederlaag bij PSV van vorig weekeinde ten spijt. In de strijd om de KNVB-beker namen de Rotterdammers dinsdag ondubbelzinnig revanche op PSV.

• Almelo is voor de elfde keer het toneel van een duel tussen Heracles en Sparta in de Eredivisie. Heracles zette vijf van die duels in winst om en ging tweemaal onderuit. Tot drie keer toe kende het treffen geen winnaar.

• Op 19 september 2009 stonden beide clubs voor het laatst tegenover elkaar in Almelo. Sparta nam dankzij Ayodele Adeleye de leiding, maar via Darl Douglas werd het gelijk.

• Heracles-coach John Stegeman begint aan zijn 75ste wedstrijd als hoofdtrainer in de Eredivisie. De oud-spits wacht al acht competitieduels op een overwinning, zijn slechtste reeks tot nu toe.

• Heracles zette slechts twee van de laatste acht thuiswedstrijden tegen promovendi in winst om, geen goed voorteken gezien de achtergrond van de tegenstander van zaterdagavond. De club uit Almelo verloor vier duels in die reeks en speelde er twee gelijk.

Zakaria El Azzouzi maakte op 11 september het laatste 'uitdoelpunt' van Sparta Rotterdam.
Zakaria El Azzouzi maakte op 11 september het laatste 'uitdoelpunt' van Sparta Rotterdam.

• Sparta veroverde liefst elf van de twaalf punten die ze dit seizoen behaalde op kunstgras.

• Al sinds de treffer van Zakaria El Azzouzi op 11 september tegen FC Groningen wacht Sparta op een treffer in een uitwedstrijd in Eredivisie-verband. De teller staat inmiddels op 252 minuten zonder uitdoelpunt, ondanks 29 doelpogingen.

• Over El Azzouzi gesproken: de Ajax-huurling verloor nog nooit een competitiewedstrijd waarin hij scoorde. Zes keer won zijn ploeg een dergelijk duel en vier keer werd er gelijkgespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.