Talentvolle Onana lost keepersprobleem Ajax op

Reacties

Ajax heeft het keepersprobleem opgelost met de komst van Andre Onana. De achttienjarige Kameroener vertrekt per direct naar Amsterdam, terwijl hij aanvankelijk pas deze zomer zou overkomen van Barcelona.

Talentvolle Onana lost keepersprobleem Ajax op

Trainer Frank de Boer (foto) had door de blessures van de doelmannen Peter Leeuwenburgh en Norbert Alblas slechts twee keepers (Jasper Cillessen en Diederik Boer) tot zijn beschikking. Met de komst van Onana is dat probleem opgelost.

Overigens is dit niet alleen voor Ajax de beste oplossing, maar ook voor de talentvolle keeper. Zijn keuze om Barcelona aanvankelijk komende zomer transfervrij te verruilen voor Ajax had verregaande consequenties. Onana hoefde niet langer te rekenen op speeltijd bij Barcelona Onder-19.

UEFA Youth League
Onana tekent een contract tot medio 2018. Hij was sinds 2010 actief in de jeugdopleiding van de Spaanse grootmacht. Hij speelde in het kader van de UEFA Youth League tegen Ajax A1. Tijdens het duel in Amsterdam (1-0 voor Ajax) keepte Onana een geweldige wedstrijd, waarna Ajax werk maakte van zijn komst.

De regerend landskampioen heeft deze week nog een keeper vastgelegd. De achttienjarige Indy Groothuizen, die met de selectie van trainer Frank de Boer mee was op trainingskamp naar Doha, heeft een akkoord bereikt over een nieuw contract tot medio 2018.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.