Talentvolle Nouri: 'Qua niveau kan ik mee met het eerste'

Reacties

Donny van de Beek, Vaclav Cerny en Abdelhak Nouri behoren binnen de jeugdopleiding van Ajax tot de grootste talenten. Het trio traint al regelmatig mee met de selectie van trainer Frank de Boer, al rekent Nouri voorlopig niet op een debuut.

Talentvolle Nouri: 'Qua niveau kan ik mee met het eerste'

'Qua niveau kon ik best redelijk meekomen tijdens de trainingen', zegt Nouri op de clubwebsite. 'Maar voor dit seizoen verwacht ik niets. Ik richt me op de A1 en alles wat ik speel in Jong Ajax of Ajax 1 is mooi meegenomen.'

Nouri is een van de blikvangers van de talentvolle A1, volgens clubcoryfee Johan Cruijff het ijkpunt van de Fluwelen Revolutie die onder zijn leiding is ingezet. Cruijff liet eerder aan Voetbal International weten dat de huidige A1 staat voor de eerste resultaten van de nieuwe aanpak.

Klaarstomen
De talentvolle lichting uit Amsterdam maakt indruk tijdens de Youth League. Zo werden de leeftijdsgenoten van Paris Saint-Germain afgelopen woensdag getrakteerd op een fikse 6-3 nederlaag. Toch wil Nouri, een van de uitblinkers op het middenveld, niet te hard van stapel lopen. 'Ik wil me langzaam klaarstomen voor het eerste. Maar als er een kans is, wil ik die met beide handen aangrijpen', aldus de linkshalf.

Overigens liet de hoofdtrainer van de regerend landskampioen eerder al weten een aantal talenten mee te nemen naar het trainingskamp ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Dat De Boer het talentvolle trio Van de Beek, Cerny en Nouri meeneemt naar Qatar, lijkt het meest voor de hand liggende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.