Talentvolle Braziliaan Ganso van Santos naar São Paulo

Paulo Henrique Ganso is niet langer ploeggenoot van Neymar. Ganso verruilt Santos, op de slotdag van de Braziliaanse transfermarkt, voor eeuwige rivaal São Paulo. De talentvolle middenvelder tekent een contract voor vijf jaar.

Talentvolle Braziliaan Ganso van Santos naar São Paulo

Santos kan een kleine tien miljoen euro bijschrijven op de rekening in ruil voor het vertrek van Ganso. De Braziliaanse international geldt wereldwijd als een van de grootste talenten, maar kwam afgelopen seizoen slechts een handvol wedstrijden in actie door blessureleed. Wel speelde Ganso (22) mee tijdens de Olympische Spelen in Londen.

Een vertrek bij Santos leek onvermijdelijk voor de speler die officieel luistert naar de naam Paulo Henrique Chagas de Lima. Hij raakte in conflict met de clubleiding toen Neymar een verbeterd contract kreeg en zo'n zelfde verbetering aan de neus van Ganso voorbij ging.

Ganso, die voorheen in de belangstelling stond van onder meer AC Milan, hoopt via São Paulo weer in het vizier van Europese topclubs terecht te komen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's