Talent Pogba redt Juventus, Internazionale langs Napoli

Juventus heeft in eigen huis een moeizame overwinning geboekt op Bologna. Internazionale is de nieuwe nummer twee; de Nerazzurri profiteerden van een nederlaag van Napoli.

Juventus - Bologna 2-1Koploper Juventus had geen gemakkelijke avond tegen Bologna, maar had dat vooral aan zichzelf te danken. Vooral voor rust was De Oude Dame veel sterker, maar verzuimde ze te scoren. Paul Pogba (foto) deed dat wel, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege duwen. Drie minuten later was het Franse talent opnieuw dicht bij een treffer, maar dit keer raakte hij de lat.

Pas na rust slaagde de club uit Turijn erin om het verschil te maken. In de 54ste minuut werd een lange pass van Pogba door Emanuele Giaccherini met het hoofd teruggelegd op Fabio Quagliarella, die van dichtbij de openingstreffer voor zijn rekening nam. Maar uitgerekend Saphir Taider, door Juve verhuurd aan Bologna, zorgde in de 71ste minuut voor de gelijkmaker.

In blessuretijd greep Juventus alsnog de volle winst. Pogba bezorgde zijn ploeg, na voorbereidend werk van invaller Sebastian Giovinco, drie punten en een ruimere voorsprong in de Serie A.

Atalanta Bergamo - Napoli 1-0Op bezoek bij Atalanta Bergamo liep nummer twee Napoli tegen een dure nederlaag aan. Carlos Carmona maakte in de negentiende minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. De Chileen deed dit op aangeven van Germán Denis, die in de periode 2008-10 onder contract stond bij Napoli. Door de nederlaag zakten de Napolitanen naar de derde plaats, aangezien Internazionale wél won.

Internazionale - Sampdoria 3-2Nog zonder de geblesseerde Wesley Sneijder presteert Inter de laatste weken uitstekend, maar in de twintigste minuut kreeg Gianni Munari het Giuseppe Meazza stil door 0-1 te maken. Maar na rust zorgden de Zuid-Amerikanen van de Nerazzurri alsnog voor een zege.

Diego Milito maakte in de 52ste minuut zijn tweehonderdste competitietreffer, door een strafschop te benutten. Rodrigo Palacio en Fredy Guarin zorgden daarna, beide keren op aangeven van Antonio Cassano, voor de 3-1 voorsprong voor de club uit Milaan. Éder maakte er diep in blessuretijd nog wel 3-2 van, maar de overwinning voor Inter kwam niet meer in gevaar.

Lazio - Torino 1-1Ook Lazio startte uitstekend aan het seizoen, maar afgelopen zondag gingen de Romeinen op bezoek bij Fiorentina onderuit. Drie dagen later wist de ploeg van Vladimir Petkovic in eigen huis ook niet te winnen van Torino. Op aangeven van Antonio Candreva redde Stefano Mauri een punt namens de thuisclub, nadat Kamil Glik de bezoekers in de tiende minuut op voorsprong had gezet.

Parma - AS Roma 3-2Ook Lazio's stadsgenoot AS Roma won niet in de tiende speelronde van de Serie A. Erik Lamela zette de bezoekers na acht minuten nog wel op voorsprong, maar Ishak Belfodil en Marco Parolo zorgden voor een 2-1 ruststand door beiden Maarten Stekelenburg te passeren.

De doelman bleef halverwege in de kleedkamer achter met een blessure aan zijn rechterdijbeen en zag zijn vervanger Mauro Goicoechea in de 65ste minuut gepasseerd worden door Cristian Zaccardo. Francesco Totti verkleinde zes minuten later nog wel de achterstand door een strafschop in twee keer te benutten, maar het bleef uiteindelijk 3-2 in Stadio Ennio Tardini.

Overige uitslagenUdinese - Catania 2-2Cagliari - Siena 4-2Chievo - Pescara 2-0 Foto: VI Images