Tadic wijst FC Twente de weg in Breda

FC Twente heeft de aanspraak op de tweede plaats onderstreept met een overwinning bij NAC Breda (0-2). Dusan Tadic was in zijn nieuwe rol beslissend.

Na het teleurstellende gelijkspel tegen ADO Den Haag (1-1) ging de basisploeg van FC Twente op de schop. Deels noodgedwongen door de schorsingen voor Luc Castaignos en Rasmus Bengtsson was er op zeven posities een andere naam ingevuld.

Zo had Dusan Tadic zijn positie in de aanval ingeruild voor een vrije rol op het middenveld. Het leverde de Serviër meer invloed op. Dat onderstreepte hij ook met zijn cruciale bijdrage aan het succes in Breda.

In de 39ste minuut stond hij met een indraaiende corner aan de basis van de openingstreffer. Andreas Bjelland zag zijn kopbal via de schouder van Felipe Gutiérrez in het Bredase doel eindigen. Vijf minuten in de tweede helft was Tadic zelf de beul. Ook op zijn kopbal had keeper Jelle ten Rouwelaar geen antwoord.

Met de treffer van de aanvoerder had FC Twente pas na vijftig minuten waar het gezien de eerste helft recht op had gehad. Maar dat NAC zich nog kansrijk achtte mocht de Enschedese formatie zichzelf aanrekenen door het onbenut laten van de kansen.

NAC kreeg voor rust namelijk ook de mogelijkheden te profiteren van het gebrek aan offensieve daadkracht. Onder anderen Rydell Poepon liet na FC Twente wakker te schudden. In de tweede helft nam FC Twente een meer afwachtende rol aan, al ging dat niet ten koste van het aantal kansen. Maar het benutten ervan bleef het probleem voor de Tukkers, dat in Breda zonder gevolgen bleef.

Door het resultaat in Rat Verlegh Stadion nadert FC Twente nummer twee Feyenoord op een punt, al hebben de Rotterdammers nog een wedstrijd zondag tegen RKC Waalwijk voor de boeg. NAC Breda blijft door het verlies in de gevarenzone.