Tadic op weg naar Southampton, Ziyech in wachtkamer

Reacties

FC Twente en Southampton lijken een akkoord te naderen over de transfer van Dusan Tadic (25). De nieuwe club van trainer Ronald Koeman meldde zich afgelopen weekeinde officieel in Enschede met de mededeling dat ze de Serviër wil overnemen.

Tadic op weg naar Southampton, Ziyech in wachtkamer

FC Twente wees een eerste bod van de Engelsen af. Beide clubs onderhandelden zondag verder over de miljoendeal. De Enschedeërs deden in de afgelopen winter een bod van Aston Villa op Tadic van 12,5 miljoen euro af als onvoldoende. FC Twente verlangt nu een bedrag in dezelfde orde van grootte voor zijn vedette, die in de afgelopen competitie goed was voor zestien treffers en veertien assists.

Southampton, dat dit jaar als achtste eindigde in de Premier League, beschikt in elk geval over de financiële middelen om te voldoen aan de eisen van FC Twente. Koeman heeft van zijn bestuur de belofte gekregen dat hij de transferopbrengsten geheel mag aanwenden voor het aantrekken van nieuwe spelers.

Als Tadic wordt verkocht, richt FC Twente zijn pijlen op Hakim Ziyech (21) als vervanger. De creatieve middenvelder weigerde recent zijn contract met SC Heerenveen te verlengen en zinspeelt op een stap hogerop binnen Nederland. FC Twente heeft zijn voorkeur, omdat hij in Enschede op de nummer 10-positie kan spelen.

Ook de Deense international Kasper Kusk zit nog in de wachtkamer. De 22-jarige rechterspits van Aalborg bracht al een oriënterend bezoek aan Enschede en kan door een clausule in zijn contract voor zeven ton worden gekocht. Wat voor Ziyech geldt, geldt echter ook voor hem: het onder toezicht geplaatste FC Twente moet eerst spelers verkopen, voordat het zelf versterkingen kan aantrekken.

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.