Tadic en Pellè helpen Koeman aan eerste succes

Ronald Koeman heeft zijn eerste overwinning als manager van Southampton binnen. Ook Siem de Jong kon terugkijken op een geslaagde League Cup-avond.

Koeman dankte zijn eerste officiële succes als manager van Southampton aan zijn Eredivisie-aankopen. Dusan Tadic leverde kort na rust de assist voor de openingstreffer van Jack Cork. Graziano Pellè maakte tegen Championship-club Millwall met zijn eerste officiële treffer voor The Saints in de blessuretijd aan alle onzekerheid een einde (0-2), maar had gezien zijn kansen veel eerder in het duel in de strijd om de League Cup van zich moeten doen laten spreken.

Ook Siem de Jong had reden voor een feestje na het League-Cup-duel met Gillingham (0-1 winst), dat uitkomt in League One. Niet dat de oud-Ajacied zijn naam terugzag op het scorebord, maar de aanvaller maakte bij Newcastle United zijn officiële debuut in de basis. Na ruim een uur maakte hij plaats bij The Magpies, die een einde zagen komen aan hun doelpuntendroogte. De enige treffer kwam op naam van John Egan, die na een voorzet van Gabriel Obertan de bal achter zijn eigen doelman werkte.