Tadic en co frustreren Zweden, Twente-huurling maakt prachtgoal

Servië is donderdag ingelopen op koploper Noorwegen van Divisie B van de Nations League. In Groep 4 wonnen Dusan Tadic en co van Zweden, terwijl de Noren zelfs na een rode kaart voor Slovenië bleven steken op een doelpuntloos gelijkspel. In Divisie C maakte Dimitrios Limnios een prachtige goal voor Griekenland.

Zweden
Zweden
0 - 1
Servië
Servië

Zweden en Servië stonden na twee wedstrijden allebei op drie punten. Bij Zweden bleef het totaal daarop steken, want Servië won in Solna. Met onder anderen Dusan Tadic, Nemanja Gudelj en Filip Djuricic in de basis openden de bezoekers in de extra tijd van de eerste helft de score. Strahunja Pavlovic kopte de bal uit een corner terug richting Luka Jovic, die net als zondag tegen Slovenië trefzeker was.

Zweden kwam daarna niet meer tot een gelijkmaker en bleef zo op drie punten steken. Manchester United-aanvaller Anthony Elanga hoopte nog een strafschop te versieren, maar kreeg nul op het rekest van scheidsrechter Lawrence Visser. Zo ging Servië met de drie punten naar huis.

Noorwegen
Noorwegen
0 - 0
Slovenië
Slovenië

De Noren wonnen de eerste twee duels van Servië (0-1) en Zweden (1-2), maar kwamen in eigen huis niet langs Slovenië. De ploeg van aanvalsleider Erling Haaland en Feyenoorders Marcus Pedersen en Fredrik Aursnes kwam in de eerste helft niet tot een schot op doel. De situatie veranderde na een uur, toen Miha Blazic de doorgebroken Haaland neerhaalde en met de rode kaart van het veld moest. Noorwegen drong daarna aan, maar kreeg het met Alexander Sørloth als extra aanvaller niet voor elkaar om te scoren.

Cyprus

Bij Griekenland, spelend in Divisie C, waren twee Eredivisie-spelers trefzeker tegen Cyprus. Anastasios Bakasetas zorgde voor de openingstreffer en leverde even later de assist op de 2-0 van Vangelis Pavlidis. Voor de aanvaller van AZ was het zijn zesde goal voor de Griekse ploeg. De mooiste goal kwam in de tweede helft van Dimitrios Limnios. De vleugelspeler, vorig seizoen op huurbasis actief bij FC Twente, nam de bal aan en vuurde van buiten het strafschopgebied snoeihard raak. Zijn 3-0 bepaalde de einduitslag.