Tactiek België op EK 2016 uitgelekt: 'Geef de bal maar aan Hazard'

Reacties

Afgaande op de woorden van Jordan Lukaku hield Marc Wilmots er tijdens het EK 2016 een simpele tactiek op na als bondscoach van België.

Tactiek België op EK 2016 uitgelekt: 'Geef de bal maar aan Hazard'
© Pro Shots

'Met de spelers die hij had, zei hij gewoon: "Geef de bal maar aan Eden Hazard." Hij kon geen echte ploeg smeden, dat vind ik jammer', verhaalt de verdediger van Lazio in gesprek met Eleven Sports.

België was vier jaar geleden een van de favorieten voor de eindzege op het EK, maar liet zich in de kwartfinale verrassen door Wales. Lukaku verving in die met 3-1 verloren wedstrijd de geblesseerde Jan Vertonghen.

'Als we dat EK hadden gewonnen, zou er zijn beweerd dat dat dankzij hem was', verwijst de linksback naar de rol van Wilmots. 'Maar hij zou alleen maar geluk hebben gehad dat de spelers hem naar de titel zouden hebben geleid. De ploeg was heel sterk, maar niemand wees ons de weg.'

De interviewer stelt vervolgens dat 'Marc Wilmots er toch was?' Waarop Lukaku zegt: 'Wie? Ik vond hem niet zo goed.' De verdediger is verder ook zelfkritisch. 'Dit doet allemaal niets af aan het feit dat ik zelf slecht speelde.'

Wilmots en de Belgische voetbalbond maakten na de deceptie op het EK een einde aan de samenwerking. Sindsdien was de oud-international zonder veel succes actief als bondscoach van Ivoorkust en Iran.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.