Swingend Arsenal houdt aansluiting met Engelse top

Reacties

Arsenal heeft zondagmiddag eenvoudig gewonnen van Aston Villa, al had de score nóg hoger uit kunnen vallen na de wervelende start. In Londen eindigde het duel in 5-0.

Swingend Arsenal houdt aansluiting met Engelse top

De Londenaren begonnen ijzersterk aan het duel met The Villans. De ploeg van manager Paul Lambert werd aan alle kanten voorbijgelopen. Dat Arsenal met slechts een 1-0 voorsprong de rust in ging was een wonder.

Arsenal combineerde er lustig op los en opende al na acht minuten de score. Per Mertesacker speelde een lange bal op Mesut Özil, die vervolgens met een sublieme hakbal Olivier Giroud een vrije doortocht bezorgde. De Franse aanvaller behield het overzicht en rondde de schitterende pass van Özil af met een bekeken stiftje: 1-0.

Na een uur maakten Giroud en Özil pas aan alle onzekerheid een einde. Na een pass van Giroud schoot de Duitser raak in de lange hoek. Gezien het spel had het duel al veel eerder beslist moeten zijn. Arsenal produceerde aanval op aanval, maar het enige dat de ploeg van manager Arsène Wenger verweten kan worden was het doorvoeren van de combinaties, terwijl een schot op doel in sommige gevallen beter zou zijn geweest.

Het slotakkoord was voor Santi Cazorla. De aanvallende middenvelder was aangever bij de treffer van Theo Walcott, zette een kwartier voor tijd de marge op vier vanaf elf meter en bediende zijn landgenoot Héctor Bellerín bij de 5-0. Hierdoor houdt Arsenal aansluiting bij nummer drie Manchester United en nummer vier Southampton. De Londenaren hebben net als de ploeg van manager Ronald Koeman 42 punten, terwijl United één punt meer heeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.