Swerts en Poepon maken de overstap naar NAC Breda

NAC Breda heeft zich verzekerd van de diensten van Gill Swerts. Daarnaast krijgt trainer Nebosja Gudelj ook Rydell Poepon tot zijn beschikking.

Swerts en Poepon maken de overstap naar NAC Breda

Swerts (30) maakte met Boldizsár Bodor eind juni als proefspeler zijn entree bij NAC. De Belg verruilde Feyenoord voor het Deense SønderjyskE, maar was deze zomer op zoek naar een nieuwe club. Die heeft hij met een contract voor twee jaar in Breda gevonden.

NAC Breda bereikte daarnaast een mondeling akkoord over de komst van Poepon. De aanvaller komt op huurbasis over van ADO Den Haag, waar hij geen vaste waarde meer was.

Met Poepon heeft NAC de gewenste extra aanvaller. De 25-jarige Amsterdammer speelde in de jeugd van Ajax en kwam later achtereenvolgens uit voor Willem II, Sparta, De Graafschap en ADO Den Haag. Eerder hengelde de Brabantste clubs tevergeefs naar de diensten van Frank Demouge, die waarschijnlijk naar Roda JC gaat.

Eerder trok NAC Breda al de clubloze Jeffrey Sarpong, Henrico Drost (RKC Waalwijk), Joey Suk (Beerschot AC) en de ervaren NEC-doelman Gábor Babos aan. In de komende weken hoopt de Brabantse club nog enkele nieuwkomers te presenteren.

De Brabanders zijn ook nog altijd in gesprek met Kees Kwakman. De club ziet in de geroutineerde Noord-Hollander, die transfervrij is vertrokken bij FC Groningen, een extra pijler voor de defensie. Met Daniel de Ridder verlopen de onderhandelingen moeizaam.

Bekend was al dat NAC Bodor een aanbieding zou doen. De multifunctionele speler heeft een eenjarig voorstel (met optie voor een tweede jaar) in beraad. (Dennis van Bergen en Freek Jansen)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen