'Sweeper keeper' Vorm: 'Ik heb nog nooit zo veel gerend'

Alle lof ging zaterdagmiddag na het 1-1 gelijkspel tussen Tottenham Hotspur en Liverpool naar Michel Vorm. De 32-jarige doelman speelde naar eigen zeggen zijn beste wedstrijd tot nu toe voor Spurs.

'Dat denk ik wel ja', zei Vorm desgevraagd voor de camera van ESPN. De voor Oranje gepasseerde keeper redde twee keer knap op schoten van Philippe Coutinho en greep ook twee keer kordaat in door ver van zijn lijn te komen toen Sadio Mané (foto boven) was ontsnapt aan de Tottenham-defensie. 'Door hun snelle aanvallers en onze hoge defensie heb ik in mijn leven nog nooit zo veel gerend als keeper', lachte Vorm.

Dankzij een zeldzaam doelpunt van Danny Rose pakte Tottenham in het laatste kwart van de wedstrijd nog een punt. De linksback vond echter dat hem niet alle lof toekwam. 'Michel Vorm was in de eerste helft onze man van de wedstrijd. Hij verrichtte een paar geweldige reddingen en kwam goed van zijn lijn', zei de man die zijn negende officiële goal voor de club maakte over de reserve-doelman van Spurs.

Normaal gesproken is Vorm immers geen basisspeler op White Hart Lane. Door de hamstringblessure van Hugo Lloris moet manager Mauricio Pochettino echter een beroep doen op hem. 'We hebben twee uitstekende sweeper keepers bij de club', sprak Rose vol lof bij Sky Sports. 'Als Hugo niet kan spelen, is het geweldig dat je een tweede keeper hebt die je erin kan brengen en die exact hetzelfde brengt.'

Doordat Vorm de schade voor rust beperkt hield tot één tegengoal, de strafschop van James Milner, bleef Tottenham ook in zijn derde competitieduel ongeslagen. 'Het was een erg energieke wedstrijd. Als je thuis tegen een grote club als Liverpool speelt, hoop je natuurlijk te winnen', reageerde Vorm op het resultaat. 'Maar we kunnen tevreden zijn met een punt, want we kwamen terug van een 1-0 achterstand.'