Swansea strikt Oliveira vanwege absentie Bony

Reacties

Nelson Oliveira speelt in de tweede seizoenshelft voor Swansea City. De club uit Wales vangt daarmee de tijdelijke absentie van Wilfried Bony op, die binnenkort met Ivoorkust enkele weken actief is op de Afrika Cup.

Swansea strikt Oliveira vanwege absentie Bony

Swansea huurt de 23-jarige spits van Benfica, maar bedong geen optie tot koop. 'Ik kijk ernaar uit', aldus de aanvaller. 'Het is goed dat de deal nu al rond is, zodat ik naar Swansea kan afreizen om alvast te acclimatiseren en mijn ploeggenoten te leren kennen. Dan kan ik vanaf 1 januari direct belangrijk zijn.'

Oliveira, die veertien keer voor de Portugese ploeg speelde, moet met Bafetimbi Gomis gaan uitvechten wie tijdens de afwezigheid van Bony de spitspositie bezet. 'Dat wordt een flinke uitdaging voor me', erkent Oliveira, die in Zuid-Wales met Dwight Tiendalli en Marvin Emnes twee Nederlandse ploeggenoten krijgt.

De afwezigheid van Bony komt Swansea zeer ongelegen, want de ex-spits van Vitesse was het afgelopen jaar in topvorm. Geen enkele spits in de Premier League maakte zoveel doelpunten als hij in 2014.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.