Swansea jaagt zonder Michu op eerherstel in Krasnodar

De knieblessure van Michu is erger dan verwacht. Dat heeft Swansea City-manager Michael Laudrup bevestigd voorafgaand aan de Europa League-wedstrijd tegen Kuban Krasnodar van donderdagavond. Doelman Michel Vorm wil het bezoek aan Rusland gebruiken om de nare smaak van de 1-0 nederlaag in de derby tegen Cardiff City weg te spoelen.

Swansea jaagt zonder Michu op eerherstel in Krasnodar

Dat dit moet gebeuren zonder Michu, de aanvalspartner van Wilfried Bony (foto), was al bekend. Maar de aanvankelijke diagnose bleek te optimistisch. De Spaanse schaduwspits staat nog ten minste drie weken buitenspel, nadat hij in de Welshe Premier League-clash geblesseerd uitviel. Aanvankelijk leek hij alleen de duels met Kuban en Stoke City te gaan missen.

En dat terwijl The Swans de laatste weken toch al moeite hebben om goals te maken. Sinds de 2-0 nederlaag tegen Arsenal op 28 september won de winnaar van de Engelse League Cup alleen van FC Sankt Gallen (1-0) en Sunderland (4-0). De overige vier wedstrijden leverden slechts twee punten en één goal op.

Michael Laudrup en Michel Vorm tijdens de persconferentie voor het duel met Kuban Krasnodar.
Michael Laudrup en Michel Vorm tijdens de persconferentie voor het duel met Kuban Krasnodar.

Ondanks het wegvallen van Michu vindt Laudrup dat er niet langer excuses zijn voor de tanende productie van zijn ploeg. 'Het gaat in het voetbal niet om het vinden van excuses maar om het vinden van oplossingen. In de eindfase zijn we niet scherp genoeg geweest. Verdedigend geven we nauwelijks iets weg, dus we zullen ons in aanvallende zin moeten verbeteren.'

Na het 1-1 gelijkspel van twee weken terug ziet Vorm de return in Krasnodar als uitstekende mogelijkheid om de nederlaag tegen Cardiff te vergeten. 'Het is prettig om ons te kunnen richten op een belangrijke wedstrijd als deze om zo het verlies van zondag recht te zetten. We moeten leren van de foutjes die we tegen Cardiff maakten', aldus de eerste keeper van Oranje, die zelf rood zag in het Millennium Stadium in Cardiff.

Belangrijk is de wedstrijd tegen de club die Feyenoord in de play-offs van deelname van de Europa League weerhield zeker. Wint Swansea, koploper in Groep A met zeven punten, dan is kwalificatie voor de volgende ronde welhaast een feit. Bij een nederlaag in Krasnodar ligt de strijd, afhankelijk van het resultaat bij FC Sankt Gallen – Valencia, weer helemaal open.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen