media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Swansea en Vitesse eindelijk akkoord over transfer Bony

Swansea en Vitesse eindelijk akkoord over transfer Bony

Wilfried Bony heeft zijn gewenste transfer eindelijk te pakken. De 24-jarige spits uit Ivoorkust verruilt Vitesse voor Swansea City, dat naar verluidt veertien miljoen euro overmaakt naar Arnhem.

In totaal kan de transfersom oplopen naar zestien miljoen euro. Daarmee heeft Vitesse uitstekende zaken gedaan, maar de club raakt wel de topscorer van de Eredivisie kwijt. Het afgelopen seizoen was Bony liefst 31 keer trefzeker in dertig wedstrijden.

Bony, die in januari 2011 werd overgenomen van Sparta Praag, stond door al zijn doelpunten in de belangstelling van Russische clubs, terwijl er uit de Premier League ook interesse was van West Ham United. Het werd uiteindelijk Swansea, waar de twintigvoudig international een meerjarig contract tekent.

'Swansea is een prachtige club. Het is mijn kans om in de Premier League te spelen en bovendien spelen ze aantrekkelijk voetbal', liet Bony eerder al weten in gesprek met Voetbal International.

Vitesse zag eerder deze transferperiode ook al Marco van Ginkel naar de Premier League vertrekken. De twintigjarige middenvelder maakte voor vijf miljoen euro de overstap naar Chelsea.
(Tom van Hulsen)

Laatste nieuws