Swansea City imponeert met overwinning op Arsenal

Swansea City en Arsenal zorgden voor een heerlijke wedstrijd. De ploeg van doelman Michel Vorm stuntte met de 3-2 winst, waardoor Arsenal terrein verloor op de koplopers.

Robin van Persie had Michel Vorm al binnen vijf minuten gepasseerd. Op zijn schot in de korte hoek had de sluitpost niet gerekend. Met zijn achttiende competitiedoelpunt bezorgde de Nederlandse aanvaller Arsenal een droomstart. Tien minuten later tikte Aaron Ramsey aanvaller Nathan Dyer aan en mocht Scott Sinclair vanaf elf meter de gelijkmaker aantekenen.

Vorm won in minuut 28 wel een rechtstreeks duel van Van Persie. De doelman redde, oog in oog met de topschutter, bekwaam. Swansea liet blijken geen ontzag te hebben voor Arsenal. Met een prima spelende Kemy Agustien op het middenveld was de thuisclub het gevaarlijkst.

De beloning volgde na rust. Nathan Dyer zorgde na een klein uur spelen voor de verdiende voorsprong. Het tempo bleef ongelofelijk hoog en beide ploegen kregen volop kansen in de spectaculaire ontmoeting. Met Thierry Henry voor Andrei Arshavin hoopte manager Arsène Wenger wat te forceren.

In minuut 69 had dat resultaat. Theo Walcott, vertrokken op randje buitenspel, bracht Arsenal op gelijke hoogte. Dat betekende tevens dat Swansea City dit seizoen in een thuiswedstrijd voor het eerst meer dan een tegentreffer incasseerde.

Echt indruk maakte het niet op Swansea, want binnen de minuut stond de thuisclub opnieuw voor. Danny Graham rondde een snelle dieptepass beheerst af. Ook in de slotfase bleef het spectaculair en onvoorspelbaar. Vorm redde één minuut voor tijd op een schot van afstand van Tomas Rosicky.

Arsenal blijft door de nederlaag vijfde, maar moet nu wel Newcastle United naast zich dulden. Swansea City klimt naar de tiende plaats op de ranglijst. Foto: VI Images