Suriname presenteert oude bekende Menzo als nieuwe bondscoach

Reacties

Stanley Menzo is opnieuw aangesteld als bondscoach van Suriname. De oud-doelman is de opvolger van Aron Winter, wiens contract niet werd verlengd.

Suriname presenteert oude bekende Menzo als nieuwe bondscoach
© Pro Shots

De zestigjarige Menzo volgt daarmee zijn eigen opvolger op. Hij stond tussen januari 2022 en augustus van dat jaar al aan het roer bij de nationale ploeg van Suriname. Menzo koos vervolgens voor een vertrek naar het Chinese Beijing Guoan. Winter nam het stokje over, onder hem lukte het Suriname niet kwalificatie voor de Copa América af te dwingen. Suriname strandde ook in de kwalificatiereeks voor de Gold Cup.

Een belangrijk doel voor Menzo wordt kwalificatie voor het toernooi om de Gold Cup van 2025. Ook gaat Suriname vanzelfsprekend weer een gooi doen naar WK-deelname. Suriname is nu de nummer 144 van de FIFA-ranglijst. Een trainingskamp in Nederland luidt deze maand de tweede termijn van Menzo als bondscoach in.

Op 24 maart wacht in Almere een vriendschappelijke wedstrijd tegen Martinique. In juni begint de kwalificatiereeks voor het WK van 2026. Menzo krijgt bij de klus assistentie van Ryan Koolwijk en Remko Bicentini.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.