Supportershome Twente moet dicht wegens drugshandel

Reacties

Het supportershome onder Vak-P in het stadion van FC Twente wordt zo snel mogelijk gesloten. Dat maakte burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede vrijdagochtend bekend tijdens een speciale persconferentie, meldt Tubantia.

Supportershome Twente moet dicht wegens drugshandel

Van Veldhuizen zei eerder op de ochtend al dat het sluiten van het supportershome een van de mogelijke maatregelen was na de vijf arrestaties die de politieactie donderdagavond deed in de Grolsch Veste tijdens het competitieduel tussen FC Twente en PSV (2-2). Daarbij werd ook een handelshoeveelheid drugs aangetroffen en werden er in drie woningen in Enschede nepwapens in beslag genomen.

Van Veldhuizen sprak tijdens zijn persconferentie over georganiseerde criminaliteit vanuit Vak-P. 'En ondermijning staan wij in onze stad niet toe. Ik hoop echt dat dit de aller- allerlaatste keer is dat wij in Vak-P hoeven in te treden. Ik reken erop dat er vanuit de kant van FC Twente ook het nodige gedaan gaat worden. Het gaat niet over kattenpis, maar over vrijheid en gelijkheid van mensen.'

Volgens Van Veldhuizen werd er tijdens wedstrijden al maanden stelselmatig in drugs gehandeld in het supportershome. Daarbij zouden ook motorclubs Satudarah en Saudarah betrokken zijn geweest. Een woordvoerster van de politie meldde tijdens de persconferentie dat er donderdag harddrugs gevonden zijn. Het gaat daarbij om 'wikkels' en '46 strips'.

De politie-inval zorgde donderdagavond voor onrust bij het competitieduel tussen Twente en PSV, omdat de stadionomroeper een kwartier voor tijd abusievelijk alle fans verzocht De Grolsch Veste te verlaten. De bedoeling was om alleen de fans uit Vak-P, waar de harde kern van de Tukkers zit, te instrueren het stadion na de wedstrijd via een andere ingang te verlaten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.